Hvordan fjerne kviser – Steg for steg!

Steg 1 – Daglige rutiner

Første steget mot en kvisefri tilværelse er å innarbeide gode rutiner i hverdagen. Vask deg grundig, men skånsomt to, maks tre ganger om dagen. Bruk rikelig med lunkent vann, og gjerne en mild såpe. Unngå skrubbing og annen røff behandling som bare vil gjøre kvisene verre, og ikke minst enda mer synlige.

God håndhygiene er viktig, ettersom hendene ofte kommer i kontakt med ansiktet ditt. Hendene blir igjen skitten av at du tar på mobiltelefonen, tastaturet og ellers alt du kan tenke deg. En god ting er derfor å sørge for at nettopp disse tingene er forholdsvis rene ved å vaske de fra tid til annen.

Litt avhengig av hvor du bor, så vil både klima, luftfuktighet og forurensning i lufta påvirke kviseaktiviteten i huden din. Forurensning setter seg i huden, og tetter porene. Da vil det være en fordel å vaske ansiktet en gang ekstra om dagen for å fjerne disse partiklene fra huden. Høy luftfuktighet vil også føre til økt kviseaktivitet.

Se her for flere tips til daglige rutiner som bidrar til å fjerne kviser 

 

Steg 2: Kremer og kjerringråd

Det neste steget for bedre hud vil være kremer og kjerringråd. Selv om kjerringråd i grunn er forbundet med svært lite vitenskapelige bevis kan det være lurt å se litt nærmere på. I flere tilfeller er dette snakk om helt naturlige og ufarlige produkter som gjerne smøres på huden. Neppe alt virker for deg, men husk at kanskje du finner din vidunderkur! Som forslag til alternative behandlinger mot kviser kan jeg anbefale deg å ta en titt på denne siden.

Det finnes utallige kremer og reseptfrie preparater på markedet. Det er alltid lurt å sette seg litt inn i de forskjellige produktene, og bli kjent med hva de inneholder. I tillegg er det selvfølgelig viktig at du lærer deg hva som er viktige vitaminer og ingredienser som huden din trenger, eller rettere sagt, som kvisene absolutt ikke trenger. Tips både når det kommer til vitaminer og typer kremer finner du her. I tillegg har vi laget en liste med fem kremer som virker!

Husk, det kan alltid være hensiktsmessig å rådføre seg med lege allerede her.

Steg 3: Behandlinger på resept

Dersom du føler du har prøvd alt på steg 1 og 2, og fremdeles ikke merker noe særlig forbedring er det på tide å ta kontakt med lege for videre behandling. Legen vil kunne gi deg reseptbelagte medikamenter som i større grad har vitenskapelig bevist effekt. Her ønsker vi å være veldig forsiktig med å foreslå medikamenter ettersom dette vil være veldig individuelt, og noe som kun en lege som har undersøkt deg vil kunne gi et godt svar på. Men husk at legen er der for å hjelpe deg, og ikke vær redd for at dine kviseproblemer er for små til at legen bør bruke tid på deg. Det er snakk om livskvalitet og selvfølelse!

 

Steg 4: Laserbehandling

Er du virkelig uheldig og enda ikke er kvitt problemet er det ingen grunn til å miste motet. Det finnes fremdeles en god del ting som kan prøves. Men nå snakkes vi mer fysiske behandlinger. Det mest utbredte i den senere tid er laserbehandling. Laserbehandling, til tross for et litt skummelt navn, er forholdsvis skånsomt mot huden. I tillegg er det en behandling som tar kort tid, og vil gi raske resultater. Her finner du mer informasjon om steder som tilbyr laserbehandling.

Lykke til!