Fjerne kvisearr

Her er fem enkle måter som kan hjelpe deg mot mindre kvisearr:

 1. Eggehvite – Eggehvite virker helbredende, og kan hjelpe deg med å lege arr og gjøre de mindre synlige. Eggehvite er full av proteiner og aminosyrer som kan lukke porene og forhindre nye kviser.
  Dette gjør du:
  Ta en liten bolle og visp 3 egg til de blir luftige og hvite. Bruk fingrene til å forsiktig påføre eggehviten på huden. Ha på ekstra mye der arrene er størst. La så eggehviten tørke på huden, og vent noen minutter før du skyller av med lunkent vann.  Gjør dette 2-3 ganger i uken.
 2. Bakepulver – Bakepulver bør brukes med forsiktighet, men har den fordelen at det også fjerner døde hudceller fra huden din.
  Dette gjør du:
  Bland litt bakepulver med vann til en tykk krampaktig konsistens. Påfør massen forsiktig på huden og la det være på i ett minutt. Skyll så av med lunkent vann. Husk å påføre en god fuktighetskrem på huden etterpå. Gjenta dette 2-3 ganger i uken.
 3. Sitronjuice – Sitronjuice inneholder sitronsyre som, sammen med melkesyre og glykoliske syrer, er en av de vanligste Alpha Hydroxy syrene (AHA). AHA er velkjent for sine egenskaper innenfor kosmetikken. Mange hudprodukter, inkludert anti-aldringskremer og kjemisk peeling, har AHA som nøkkelingredienser. AHA skal visstnok øke produksjonen av collagen og gjøre huden tykkere, noe som er bra for skadet hud. I tillegg er sitronjuice desinfiserende og vil drepe bakterier som kan forårsake nye kviser.
  Dette gjør du:
  Sørg for at huden er helt ren. Press så 1-3 sitroner i en bolle, eller bruk ferdig sitronjuice fra butikken. Ta så en bomullsdott og dypp i juicen. Dekk den skadede huden godt, men ikke påfør overdrevent mye. Gjenta dette 2-3 ganger i uken. Dersom du har sensitiv hud vil du sannsynligvis oppleve litt sviende smerte, men dette vil bare skje de første gangene.
 4. Aleo Vera-juice – Aloe vera-juice eller gele er en fantastisk måte å fjerne kvisearr på. Ikke bare
  kjøler det ned den skadede huden, men den forsterker også imunnsystemet og gjennoppretter skadet vev. Med sine egenskaper reduserer den kviseutbrudd, gir mykere hud, reduserer hevelse og styrker ny cellevekst. Dermed reduseres kvisearrene over tid. Mange i kosmetikkindustrien erkjenner viktigheten av dette middelet, og benytter det i mange av sine hudpleieprodukter. Ale vera kan kjøpes i butikk, men jeg vil sterkt anbefale å få enten frisk aloe vera gel eller juice. Aloe vera kan du dyrke selv hjemme.
 5. Olivenolje – Olivenolje er full av jern og vitaminene A, D, E, C, B1 og B2. Vitamin E er i økende grad blitt verdsatt som en viktig medspiller i kampen mot aldrinsprosessen. Olivenoljen er rik på antioksidanter, og kan være med på å fjerne kviser og kvisearr. Olivenolje åpner porene og gjør at urenheter i huden kommer ut.
  Dette gjør du:
  Masser inn olivenolje inn i huden før du legger deg om kvelden. Fokuser på de verste områdene. Fortsett med å massere huden i noen minutter til du kan føle at porene i huden er mettet. Forsiktig tørk av overflødig olje. Gjenta denne prosessen 1-2 ganger før du skyller ansiktet med kaldt vann. Påfør så  et tynt lag olivenolje og vent 15 minutter før du legger deg.